Mica noastra lume

… sau fiecare cu lumea lui

Sfaturi pentru inceperea unui blog-WordPress

Posted by unepetitemonde pe mai 3, 2008

Sfaturi pentru inceperea unui blog-Wordpress
Citind pe blogul lui Dany in sectiunea Contact am vazut un domn Andrei ce era interesat despre bloguri:daca ies bani,cum se procedeaza si asa mi-a venit ideea ca sa fac un tutorial cat mai complex despre acest subiect.

1)In primul rand, un punct printre cele esentiale este ca lumii sa ii placa ce scrii:modul in care scrii, ideile pe care le dezbati, modul de gandire,etc.

2)In al doilea rand, trebuie sa acorzi timp scrisului pe blog. Adica trebuie sa perseverezi, nu sa scrii o data pe luna. Trebuie sa scrii macar o data pe zi.

3)Punctul al treilea consta in lungimea posturilor. Fiecare post pe care il faci pe blog nu trebuie sa fii alcatuit din 3 cuvinte. Minim 3-4 paragrafe. Cu cat mai mult, cu atat mai bine.

4)Limbajul pe care il folosesti trebuie sa fie ingrijit, nu gen Yahoo Messenger sau Mirc. Cat de vulgar sa fie limbajul … unii il folosesc cat mai colorat,altii in schimb cat mai linistit. Din punctul meu de vedere, un blog dragut trebuie sa aiba un limbaj linistit.

6)Tema blogului.Pe blog in mod normal ar trebui sa scrii despre ceva despre care ai habar. Din sfaturile altor bloggeri nu este bine sa iti faci un blog pentru a pune filmulete de pe youtube sau alte lucruri pe care le gasesti la tot coltul. Daca ai o tema pe care o abordeaza multi altii, diferenta o va face modul de expunere si interpretarea a subiectului.

5)Acum incepe partea administrativa:Exista doua tipuri de de bloguri:cele pe propriul domeniu (ex: numele-ales.com/ro/info/net) sau cele pe domeniu gratuit(ex: nume-ales.haipa/wordpress/blogspot/.ro/com).
Primul tip este si cel mai complex, este all inclusive. Pe cand cel pe domeniu gratuit ti se ofera doar cateva facilitati.

6) Instalarea platformei wordpress pe propriul subdomeniu:

7)Instalarea unei noi theme pe blog.

8)Setari generale wordpress

Pe parcurs vom adauga alte puncte despre bloguri.

5 răspunsuri to “Sfaturi pentru inceperea unui blog-WordPress”

  1. gadjodillo said

    2. cu cit mai lung, cu atit mai bine – te contrazic. Daca depasesti 8-9 paragrafe nu te mai citeste nimeni (pornim de la premisa ca textul tau de mai sus se refera la oamenii obisnuiti, nu la cercetatori, analisti politici, etc – pentru ca ei nu au nevoie de sfaturi de-astea).

  2. da, textul de mai sus este pentru incepatori. Eu mai mult am impus o limita, sa nu fie mai putin de 3-4 paragrafe. Parerea mea este ca daca prinde la public ce scrii, lumea te va citi

  3. nope, nu te va citi daca scrii mult. net readers merg pe diagonala, daca textul e mare ei isi vor baga picioarele. sunt cateva exceptii (daca i-ai prins cu abordarea sau ai chestii f interesante de zis), dar, in general, most ppl will give on your text. am obs si la altii, si la mine

  4. despa said

    Depinde cine esti, daca te cuoaste lumea e deajuns sa scrii mai putin si sa-i lasi pe restul sa comenteze. Dca n-ai comentarii la articol e cam sec asa 2-3 randuri.
    Daca ai un blog unde faci analize, e ok sa scrii mai mult.

    N-am blog dar vizitez cateva. Parerea mea de vizitator 🙂

  5. Informatii utile, o sa tin cont de ele, atunci cand o sa ma decid sa-mi fac blog. Ms!

Lasă un comentariu