Mica noastra lume

… sau fiecare cu lumea lui

Repararea unei baze de date MySQL din consola

Posted by unepetitemonde pe aprilie 27, 2008

Repararea unei baze de date MySQL din consola
Se intampla uneori ca mai multe baze de date sa fie corupte datorita unei incarcari foarte mari sau a opririi fortate (kill -9) a serverului de baze de date. In cazul acesta exista posibilitatea recuperarii bazelor de date corupte folosind comanda myisamchk. Operatiunea va trebui facuta in felul urmator:

1. Se opreste serverul MySQL

/usr/local/etc/rc.d/mysql-server stop

E posibil sa difere calea si numele scriptului de pornire. In Linux se foloseste de obicei

/etc/rc.d/init.d/mysql stop
Click pentru a putea citi articolul complet-Repararea unei baze de date MySQL din consola

2 răspunsuri to “Repararea unei baze de date MySQL din consola”

  1. Dan said

    Salut,
    Am o problema in baza de date la un site phpbb / mysql. Practic nu afiseaza nici o eroare, dar consuma tot RAM-ul serverului pina acesta crapa (1GB).
    Nimeni nu stie cum sa identifice eroarea sau ce sa fac cu site-ul si deocamdata singura solutie pare sa fie schimbarea pe vbulletin si pierderea membrilor forumului.

    Exista posibilitatea de a analiza / diagnostica baza de date MySQL ?

  2. Agkelos said

    Salut !

    Sunt foarte multe chestii care se pot face, dar trebuie sa stai sa studiezi. In principiu incearca sa editezi /etc/my.cnf. Pune buffere mai mici peste tot, in mod special key_buffer_size care de obicei e setat pe valori mari (peste 500MB). Cauta toate bufferele si pune-le la valori decente/mici. E mult mai importanta stabilitatea decat viteza, deci pune un minim care ti-l permiti si apoi in functie de cum se comporta serverul mai cresti unde/daca e cazul. De asemenea pune si timeout-ul la valori decente. S-ar putea sa se pastreze in memorie conexiuni nefolosite.

Lasă un comentariu