Mica noastra lume

… sau fiecare cu lumea lui

Wildcard DNS, subdomenii si apache

Posted by unepetitemonde pe Aprilie 25, 2008

Wildcard DNS, subdomenii si apache
Intrebarea mea existentiala pe ziua de azi e: cum naiba fac astia de au o gramada de subdomenii cu nume ciudate pe un domeniu ?
Sigur nu sunt facute manual. E o chestie care se foloseste de obicei in “BlackHat SEO“. La ce e buna ? Sa va dau un exemplu. aveti un domeniu exemplu.com care are un anumit continut. O metoda ca sa apara pe google cat mai multe rezultate de pe siteul vostru e sa faceti mai multe subdomenii cu acelasi continut si sa vada google ca aveti mai multe site-uri diferite. OK, daca faceti mai multe subdomenii cu acelasi continut inseamna “duplicate content” si asta nu da bine. Google (sau orice crawler care se respecta) va deindexa in timp o parte din subdomenii deci nu ati rezolvat nimic.
Spamerii s-au gandit in halul urmator: “Ce ar fi sa avem continut care se schimba in functie de subdomeniu ?“. Si asa a aparut ideea de “Wildcard, subdomenii, DNS si apache“. Ce inseamna combinatia asta ? Adica, se genereaza o gramada de subdomenii cu continut asemanator la prima vedere. Diferenta e ca sunt parti care se schimba in functie de numele subdomeniului. De exemplu, probabil ati vazut pe google ca sunteti trimisi catre site-uri de genul “gps.motordecautarefacutdespameri.com” si cand ajungeti acolo vedeti ca de fapt nu e nici un fel de informatie despre gps ci doar rezultatul cautarii “gps” pe motorul de cautare folosit in siteul respectiv. Va dati seama ca nu sta nimeni sa faca subdomenii de genul asta. Spamerii sunt lenesi. Se prefera metoda wildcard-urilor. Asta e intrebarea care mi-am pus-o azi si in urma unei cautari asidue pe web (care a tot durat vreo 10 minute cu tot cu teste) m-am prins cum se face.
Treaba e simpla, cu conditia sa aveti acces ca superuser (root) pe un server web. In primul rand trebuie sa editati zona DNS corespunzatoare domeniului si sa setati o zona A care sa pointeze catre IP-ul care il doriti. A doua parte e sa modificati httpd.conf sa ofere acelasi continut pentru orice subdomeniu cerut de pe domeniul care il aveti. A treia parte e sa faceti continutul sa fie generat in functie de subdomeniul cerut.
Apasa aici pentru a citi articolul complet wildcard-dns-subdomenii-si-apache

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: