Mica noastra lume

… sau fiecare cu lumea lui

Redirectari

Posted by unepetitemonde pe Aprilie 25, 2008

Redirectari
In web development avem nevoie de redirectari in diferite situatii. De obicei redirectarile sunt utilizate pentru a nu lasa userul cu ochii-n soare cand da click pe un link catre o pagina care s-a mutat, cand developerul face un URL scurt pentru a evita un URL foarte lung, cand tentativa de login este esuata, cand este detectata o metoda de atac etc.
Redirectarile au multe utilizari si fiecare are plusurile si minusurile ei. Vine impreuna cu un mesaj din partea serverului, un cod de eroare care ne spune ce fel de redirectare e. De exemplu, daca serverul ne trimite codul 301 browserul/crawlerul stie ca acea redirectare este permanenta. Daca se trimite codul 302, atunci browserul/crawlerul stie ca e o redirectare provizorie. Codurile transmise de server pot fi vazute cu un plug-in pentru browser de tipul “Live HTTP Headers” si pot fi vazute doar in cazul in care redirectarea e facuta de server sau de o pagina de pe server.
OK, probabil va intereseaza mai mult modul in care se poate redirecta decat palavrageala asa ca insir redirectarile clasice care le puteti gasi in viata de zi cu zi:
Click pentru a citi articolul complet-Redirectari

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: